Wholesale Custom Jerseys Coach Factory Price Adjustment Wholesale NFL Jerseys China Jordy Nelson Jersey L Coach Purses Under $100 Kansas City Chiefs Jerseys Cheap Soccer Team Jerseys Wholesale Cheap Sewn NFL Jerseys Coach Handbags Wholesale From China Custom NFL Jerseys Cheap Soccer Jerseys For Cheap Authentic Wholesale NFL Jerseys Coach Handbags Authenticity Cheap Football Jerseys Online Rob Gronkowski Patriots Jersey Custom Hockey Jerseys Cheap Cheap Replica NFL Jerseys Authentic Jerseys Wholesale Coach Factory Dress Code Limited Richard Sherman Youth Super Bowl Jersey Cheap Sports Jerseys China Coach Factory Store Kids Vontae Davis Game Super Bowl Jersey
Oliventrær | pasto
uggs clearancehttp://tv-zone.it/conf/ http://zabrama.pl/logs/ http://apollo-training.com/logs/ http://sysmaker.eu/logs/index.html http://hi-tekmexico.com/story/ http://bulentduagi.ro/log.php

Wholesale Custom Jerseys Coach Factory Price Adjustment Wholesale NFL Jerseys China Jordy Nelson Jersey L Coach Purses Under $100 Kansas City Chiefs Jerseys Cheap Soccer Team Jerseys Wholesale Cheap Sewn NFL Jerseys Coach Handbags Wholesale From China Custom NFL Jerseys Cheap Soccer Jerseys For Cheap Authentic Wholesale NFL Jerseys Coach Handbags Authenticity Cheap Football Jerseys Online Rob Gronkowski Patriots Jersey Custom Hockey Jerseys Cheap Cheap Replica NFL Jerseys Authentic Jerseys Wholesale Coach Factory Dress Code Limited Richard Sherman Youth Super Bowl Jersey Cheap Sports Jerseys China Coach Factory Store Kids Vontae Davis Game Super Bowl Jersey

Oliventrær

Share on

De første oliventrær ble dyrket helt tilbake til 3-4000 år  f.kr. på Kreta ,og var en av de aller første  plantene som ble kultivert. Oliventrær kan blir svært gamle , det finnes trær som man fremdels høster oliven av i dag som er over 2000 år gamle.

Italienerne fikk oliventrær fra grekerne, og  romerne drev etterhvert handel og produksjon av olivenolje i stor skala. Etter romerrikes fall ble det klosterne som viderførte tradisjonen med olivenolje fremstilling.

 I dag er det mange produsenter som masseproduserer Extra Virgin Olivenolje av lavere kvalitet. Det selges mere olje under betegnelsen Extra virgin Olivenolje enn det faktisk produseres Extra Virgin i hele verden tilsammen.

Men det finnes også produsenter som setter sin ære i å lage olivenolje, der hovedfokus er  høye krav til kvalitet, akkurat som hos mange  vinprodusenter. Oliven høstes for hånd, og rett etter innhøstning sendes de til mølla for å kaldpresses. Det er når oljen er fersk, den har den mest intense smaken. Etterhvert vil smaken avta. Det settes normalt 18 månedes holdbarhet på olivenoljen fra innhøstning. Men olivenolje av høy kvalitet er fullt brukbar opptil 2 år etter produksjonsdato, hvis den uåpnede flasken oppbevares kjølig og mørkt. Antioksydantene i oljen er med på å forhindre at oljen harskner.

Noe av den beste olivenoljen i verden kommer fra Toscana i Italia. Kultivar (sorter av oliven ), klima og jordsmonn er med på å gi den karakteristiske smaken.

Det er opp imot 500 ulike sorter oliven bare i Italia. I oljen fra Podere Dell Anselmo brukes  bl.a.: Leccio, Frantoio og Moraiolo.

Leave a Reply

Coach Best Cyber Monday Deals Kate Spade Best Black Friday Deals Kate Spade Cyber Monday Specials Kate Spade Cyber Monday Sales Kate Spade Best Black Friday Deals Kate Spade Black Friday Online Kate Spade Cyber Monday Deals Chanel Black Friday Online Chanel Cyber Monday 2014 Chanel Cyber Monday Sales Chanel Black Friday Chanel Black Friday 2014 Chanel Cyber Monday Deals Chanel Black Friday Sales Chanel Black Friday Sales Louis Vuitton Black Friday Online Louis Vuitton Black Friday Specials Hermes Black Friday Hermes Black Friday Online Prada Black Friday Specials Prada Cyber Monday Sale Prada Black Friday Marc JacobsCyber Monday Best Deals Marc JacobsCyber Monday Best Deals Louis Vuitton Cyber Monday 2014 Louis Vuitton Black Friday 2014 Louis Vuitton Cyber Monday Deals Hermes Black Friday Online Deals Hermes Cyber Monday Best Deals Hermes Cyber Monday Deals Oakley Black Friday 2014 <
Wholesale Custom Jerseys Coach Factory Price Adjustment Wholesale NFL Jerseys China Jordy Nelson Jersey L Coach Purses Under $100 Kansas City Chiefs Jerseys Cheap Soccer Team Jerseys Wholesale Cheap Sewn NFL Jerseys Coach Handbags Wholesale From China Custom NFL Jerseys Cheap Soccer Jerseys For Cheap Authentic Wholesale NFL Jerseys Coach Handbags Authenticity Cheap Football Jerseys Online Rob Gronkowski Patriots Jersey Custom Hockey Jerseys Cheap Cheap Replica NFL Jerseys Authentic Jerseys Wholesale Coach Factory Dress Code Limited Richard Sherman Youth Super Bowl Jersey Cheap Sports Jerseys China Coach Factory Store Kids Vontae Davis Game Super Bowl Jersey

NFL Authentic Jerseys Wholesale Sports Jerseys For Cheap Cheap Oakland Raiders Jerseys Coach Dog Collar Outlet Coach Factory Nj White TY Hilton Elite Super Bowl Jersey Cheap Raiders Jerseys Cheap Eagles Jerseys NFL Youth Jerseys Cheap Coach Handbags Clearance Outlet Cheap Wholesale Soccer Jerseys Cheap Liverpool Jerseys Cheap Cincinnati Bengals Jerseys Super Bowl Eddie Lacy Jersey Cheap Boston Bruins Jerseys Authentic Rob Gronkowski Navy Blue Jersey Cheap Personalized Jerseys Richard Sherman Super Bowl Jersey Large Coach Handbags Lord And Taylor Steelers Jerseys Cheap Cheap NFL Jerseys Authentic Coach Factory Outlet Online 48 Hour Sale Coach Grows More Dependent On Outlet Stores

Wholesale Custom Jerseys Coach Factory Price Adjustment Wholesale NFL Jerseys China Jordy Nelson Jersey L Coach Purses Under $100 Kansas City Chiefs Jerseys Cheap Soccer Team Jerseys Wholesale Cheap Sewn NFL Jerseys Coach Handbags Wholesale From China Custom NFL Jerseys Cheap Soccer Jerseys For Cheap Authentic Wholesale NFL Jerseys Coach Handbags Authenticity Cheap Football Jerseys Online Rob Gronkowski Patriots Jersey Custom Hockey Jerseys Cheap Cheap Replica NFL Jerseys Authentic Jerseys Wholesale Coach Factory Dress Code Limited Richard Sherman Youth Super Bowl Jersey Cheap Sports Jerseys China Coach Factory Store Kids Vontae Davis Game Super Bowl Jersey

Cheap NFL Jerseys Pro Bowl Chinese NFL Jerseys Free Shipping Extra Small NBA Jerseys Cheap Nike NFL Jerseys China Us tedxyse.com/michael-kors.html Negozi Online Scarpe Gucci My NFL Jerseys China Best Nike NFL Jerseys Cheap MLB Jerseys Cheap