Alle varene du får kjøpt i denne nettbutikken kommer fra Italia.

Balsamico,

eller “det sorte gull ” som den også kalles, finnes det i dag ca 10-15  familiebedrifter i Modena og Reggio Emilia som produserer. Den lages på kokt most , der druen Trebbiano blir mye benyttet ,og legges deretter på tønner.  Tønnene lagres deretter på loftet i flere år. Starter med stor tønne første året, og helles over på mindre tønner for hvert år – etterhvert som noe av væsken går inn i treverket, og noe fordamper ut gjennom det hvite kledet som dekker over hullet i tønnen. Temperatursvingningene på loftet er store , med svært høye temperaturer om sommeren og kulde om vinteren. Under disse omgivelsene er det optimale forhold for å utvikle Balsamico.

Acetaia Malpighi http://www.acetaiamalpighi.it/ er leverandør av bl.a. Saporoso, som har blitt lagret i  6 år. Den har  fått sin gode smak gjennom lagring på trefat av ulike treslag.

Etter lagring i 12 år kvalifiserer produktet til betegnelsen Balsamico Tradizionale di Modena (BTM ), men det er først etter at et oppnevnt kontrollorgan har godkjent kvaliteten på produktet. Flaskene er like for alle leverandører av Balsamico tradizionale: 100 m.l.  glassflaske levert i gaveeske.

12 og 25 års lagringstid er de to vanligste standardene. Men det finnes også Balsamico som er lagret 50,80 og opp til 100 år .

Olivenolje Extra Virgin

Den familidrevne gården Podere Dell’ Anselmo leverer Olivenoljen som selges på pasto.no. Gården som produserer vin og olivenolje, og som også driver med utleie av ferieleiligheter, ligger ved åsene i Montespertoli – like sør for Firenze. Link til hjemmeside:  http://www.forconi.net/  eller  www.dellanselmo.it

Olivenoljen som kommer dette området , regnes som noe av den beste olivenoljen i verden. Total produksjon er 1800 liter olivenolje i året.Innhøsting foregår i oktober /november for hånd, og sendes rett til den lokale møllen for å kaldpresses. Resutatet er en smaksrik olivenolje full av antioksydanter og naturlige stoffer – uten tilsetningsstoffer – et helt rent naturprodukt av høy kvalitet. Syrenivå er under 0,15 %.