Bruker du en av disse Balsamico variantene Saporoso eller I Love Balsamico blir kaken ekstra god.

6 store eggehviter
250-300 gr. sukker
1 ss god balsamicoeddik
1/4 ts salt
100 gram mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (70%), hakket
1 ss maizena
1 boks kremfløte
1 ss sukker
1 boks creme fraiche
friske blåbær
friske bringebær
 
Pisk eggehvitene, salt, samt noe av sukkeret til en myk marengs. Deretter tilsettes resten av sukkeret gradvis. Hell i balsamicoeddik (eks. Saporoso) og øk hastigheten på mikseren. Pisk til det blir en tykk og blank marengs. Vend inn siktet maizena og hakket sjokolade. Hell røren på et bakepapir (der man kan på forhånd tegne omrisset av kaken, så marengsen er tilpasset fatet du skal bruke). Stek marengsen på 150 grader i ca. 60-70 minutter. Sett så ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøles helt inne i ovnen. Konsistensen bør være sprø utenpå og myk inni. Denne kan fint lages på forhånd, bare den oppbevares tørt.
Marengsen legges på et kakefat. Pisk kremfløte og sukker til krem.  Det samme gjøres med creme fraichen. Vend så kremene sammen med en slikkepott forsiktig, og fordele alt oppå marengsen. Pynte med friske bær /frukt. Kan også bruke vaniljekrem i stedet for kremen som er beskrevet over. Dryss gjerne litt hakkede pistasjenøtter eller sjokolade over kaken. Pavlova bør serveres like etter den er ferdig pyntet.