Rød pesto:

  • 10-12 soltørkede tomater
  • 100 gram revet parmesan
  • 60 gram ristede pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl Olivenolje Extra Virgin av høy kvalitet  – smakes til etter behov.

Kjør alt sammen i en blender/hurtigmixer med noe av olivenoljen først, tilsett deretter mer olivenolje etter smak og ønsket konsistens.

Smak til med noen dråper Prelibato (hvit Balsamico) eller litt sitronsaft

Godt som tilbehør til f.eks. pasta og kyllingretter, potetmos, urtemarinerte poteter og salater.

Grønn Pesto

  • 1/2 potte basilikum
  • 50 gram pinjekjerner
  • 2  fedd hvitløk
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 dl  Olivenolje Extra Virgin av høy kvalitet

Kjør alt sammen i en blender/hurtigmixer med noe av olivenoljen først, tilsett deretter mere olivenolje etter smak og ønsket konsistens. Smak til med salt.

God til fisk og scampi, kylling og vegetariske retter. Ønsker du en dressing, kan du tilsette mere olivenolje i pestoen, ca 1 dl.