Sunt og godt alternativ – helt uten gjær. Se info her: www.cornells.no
Disse rundstykkene blir kjempegode med vår Extra Virgin Olivenolje fra Toscana.
Rundstykkene bakes helt uten gjær. Innholdet gir 20 små eller 12 store rundstykker.
Tilberedningstid er kun 10 minutter fra du finner frem melposen til rundstykkene er i ovnen.
Ingredienser
• 1 pose Cornells Alternativ, Mel- og frøblanding, Grov/ Halvgrov (750 gram)
• 2 ts. havsalt
• 6,5 dl vann (fingervarmt)
• 0,5 dl olivenolje fra Toscana
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i 5 minutter
2. Form 20 små eller 12 store rundstykker, ca 2 cm høye
3. Legg dem på stekeplate med bakepapir. Metallformer til muffins kan også brukes
Stekes i 45 – 60 minutter ved 180 – 200°. Uten varmluft stekes rundstykkene nederst i ovnen ved 180° i 60 minutter. Rundstykkene skal være pent brune når de er ferdig stekt. Nystekte rundstykker er litt fuktige inni og bør avkjøles på rist.
NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.
Tips
• Rundstykkene kan stå fremme i 2 dager uten å bli tørre
• Bruk papirpose til oppbevaring (eller legg dem under et håndkle på brødfjøla). Da har du alltid sprø og gode rundstykker
• Rundstykkene kan fryses og varmes opp i 10 – 15 minutter ved 200°