Dette trenger du for å lage dessert til 4 personer:

  • 750 gram modne jordbær (små)
  • 60 gram farin
  • 2 ss Balsamico av høy kvalitet (eks. Saporoso eller 12 års Tradizionale)
  • 125 gram Mascarpone til servering  (kan også bruke en god vanilje iskrem)

Slik gjør du:

  1. Rens jordbærene, er de store deles de i to. Skylles i vann og la de tørke godt av seg i et klede.
  2. Legg de i en glassbolle. Ta sukker og dryss jevnt over. Rist forsiktig på sukkeret slik at det dekker jorbærene. Balsamico helles over, og blandes lett sammen. Sett deretter bollen inn i kjøleskapet i ca 30 min.
  3. Ta ut bollen av kjøleskapet og fordel bærene på 4 dessertskåler. Bruk marineringsvæsken og drypp over bærene. Topp med ca. 1-2 ss mascarpone. Buon appetite!