Bruschetta med skinke, pesto og parmesan

Dette trenger du: Baguette skiver 1-2 Hvitløksfedd Extra virgin Olivenolje  (anbefaler en kraftig olje fra Toscana) Spekeskinke Pesto Parmesan Havsalt Pensle god Extra Virgin Olivenolje på begge sider av baguette skivene – stek de i ovnen på ca 240 grader i 5-6 min...

les mer

Jordbær med balsamico

Dette trenger du for å lage dessert til 4 personer: 750 gram modne jordbær (små) 60 gram farin 2 ss Balsamico av høy kvalitet (eks. "I Love Balsamico", Saporoso eller 12 års Tradizionale) 125 gram Mascarpone til servering  (kan også bruke en god vanilje iskrem) Slik...

les mer

TOMATSAUS «SALSA DI POMODORO»

Ingredienser: 1 Kg.  hele tomater (alternativt hermetiske i boks) 1 kopp Oliven Olje Extra Virgin «Podere Dell Anselmo» 1 stor rød løk 2 gulrøtter 3 selleri stilker 5 store klyper salt Fremgangsmåte: Hakk opp løk, selleri og gulrot. Varm olivenoljen i en gryte og stek...

les mer

Pavlova med syrlig krem og friske bær

Bruker du en av disse Balsamico variantene Saporoso eller I Love Balsamico blir kaken ekstra god. 6 store eggehviter250-300 gr. sukker1 ss god balsamicoeddik1/4 ts salt100 gram mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (70%), hakket1 ss maizena1 boks kremfløte1 ss sukker1...

les mer

Rød & Grønn Pesto

Rød pesto: 10-12 soltørkede tomater 100 gram revet parmesan 60 gram ristede pinjekjerner 1 fedd hvitløk 1 dl Olivenolje Extra Virgin av høy kvalitet  - smakes til etter behov. Kjør alt sammen i en blender/hurtigmixer med noe av olivenoljen først, tilsett deretter mer...

les mer

Rundstykker med olivenolje

Sunt og godt alternativ - helt uten gjær. Se info her: www.cornells.no Disse rundstykkene blir kjempegode med vår Extra Virgin Olivenolje fra Toscana. Rundstykkene bakes helt uten gjær. Innholdet gir 20 små eller 12 store rundstykker. Tilberedningstid er kun 10...

les mer

Aioli eller Majones

Dette trenger du: Olivenolje Extra Virgin: Mizzicaa: ca. 2 dl. Hvitløk: 1-2 fedd. Egg: 1 stk (må ikke være kaldt). Dijonsennep: ca. 1/2 teskje. Sitron. Salt & Pepper.  Ta egget ut av kjøleskapet, la det ligge til det har fått romtemperatur. Det er lettere å få til...

les mer

Olivenolje & brød

Det enkleste er som oftest det beste. Hell litt olivenolje i en skål. Bland gjerne inn litt Saporoso. Bryt biter av godt brød, f.eks. focaccia, og dypp det i oljen. Fint som en forrett. Eller bare som snacks til noe godt å drikke.  

les mer